Cryolipolyse

Cryolipolyse | Vetbevriezing | Body Wizard Duo

Cryolipolyse is onder verschillende mensen bekend als droommethode voor wat betreft het vet verwijderen.

Allereerst: wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een manier om vet te verwijderen door middel van koeling. Tijdens de cryolipolyse behandeling wordt het vet plaatselijk bevroren, wat vervolgens op een natuurlijke manier uit het lichaam wordt afgevoerd. Geen naalden, geen speciaal dieet, geen operatie en bovenal geen hersteltijd! Deze techniek met afwisselende koude en warmtetherapie, maakt het mogelijk vet permanent te verwijderen zonder weefsel te beschadigen.

Vetbevriezing door de Cryolipolyse

De Cryo verwarmt eerst de huid op tot 40 graden Celsius in 3 minuten. Meteen na die 3 minuten zal de huid gekoeld worden naar -9 graden Celsius. Op het moment dat de vetlaag eerst verwarmd wordt, zal de laag sponsig worden en kan er meer bereik gehaald worden in de laag waar de vetcellen vernietigd moeten worden. Na wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat een vetcel niet tegen de kou kan, dus de volgende stap zal onder druk tenminste 60 minuten gekoeld worden tot -9 graden Celcius.

Het vet blijft weg!

Gewichtsverlies en vetreductie worden vaak door elkaar gehaald. Het zijn alleen twee heel verschillende dingen. Bij afvallen worden de vetcellen kleiner, het aantal vetcellen blijft echter gelijk. Wordt men weer zwaarder dan nemen de vetcellen weer in omvang toe.

De Body-wizard Duo cryolipolyse techniek daarentegen vermindert daadwerkelijk het aantal vetcellen in de behandelde gebieden. Uiteraard kunnen vetcellen die er niet meer zijn ook niet meer groeien. Zodra de vetcellen door de Body-wizard Duo cryolipolyse behandeling zijn verdwenen komen ze niet meer terug.

De behandeling

Cryolipolyse wordt ook wel FreezeSculpting genoemd. Tijdens de behandeling wordt er een gelmasker op het te behandelen gebied geplaatst, waarna de huid met een applicator vacuüm wordt gezogen. Tijdens de behandeling kan men een trekkend gevoel ervaren. Het doelgebied wordt enkele minuten opgewarmd om de vetcellen los te maken waarna het gericht gekoeld zal worden. Dit kan binnen de eerste tien minuten van de behandeling koud aanvoelen maar dit gevoel zal snel weer verdwijnen. In slechts één uur kunnen tot maximaal vier lichaamslocaties behandeld worden.

De voordelen van cryolipolyse

Gemiddeld geeft elke cryolipolyse behandeling met de Body-wizard Duo een vetreductie van 20% in de behandelde gebieden. De behandeling wordt voornamelijk ingezet voor de buik, lovehandles, maag, billen, bovenbenen, kin, rug en armen. Over het algemeen is men na 3 behandelingen tevreden met het gerealiseerde resultaat. Tussen deze opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 10-12 weken.

 • Geen operatieve ingreep, dus ook geen herstelperiode
 • Er worden geen naalden gebruikt
 • Zelfs mogelijk tijdens uw lunchpauze
 • Met een kuur van drie behandelingen wordt al een fantastisch zichtbaar resultaat geleverd
 • Door het doelgericht verwarmen en koelenwordt het vet optimaal geraakt
 • De behandeling is medisch verantwoorden wetenschappelijk onderbouwd
 • En het allerbelangrijkste:het vet blijft weg!

Aantal behandelingen

Een Cryolipolyse behandeling werkt per zone. Afhankelijk van jouw wensen worden één of meerdere zones behandeld. Een behandeling duurt niet langer dan 1 uur. Het aantal behandelingen is afhankelijk van je wensen en het aantal zones dat wordt behandeld. Graag nodigen wij je uit voor een vrijblijvend gesprek om jouw behandelplan vast te stellen.

Nu ter kennismaking

Wij geven je tijdens het intakegesprek een totaal prijs voor jouw Cryolipolyse programma.
Maak nu gebruik van ons speciale aanbod:

Eerste plaatsing voor € 98 (i.p.v. € 175).*
*Geldig bij minimaal 3 behandelingen. Het programma moeten binnen 1 jaar voldaan zijn.

Plan een gratis intakegesprek in!

Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.

  FAQ Cryolipolyse

  Kunnen er nieuwe vetcellen ontstaan?

  Natuurlijk kunnen er altijd nieuwe vetcellen ontstaan. Dit komt vaak voor bij een verandering van de levensstijl. Afhankelijk van je levensstijl kan het daarom nodig zijn om 1 of meerdere onderhoudsbehandelingen per jaar in te plannen. Zo blijft het resultaat altijd mooi behouden!

  Voor wie is deze behandeling geschikt?

  De cryolipolyse behandeling is voor nagenoeg iedereen geschikt. Zelfs voor fanatieke sporters die vet op bepaalde probleemzones niet weg krijgen, is deze cryolipolyse behandeling geschikt. De cryolipolyse behandeling is dus niet bedoeld om af te vallen, maar om het vet van het lichaam te verminderen, waardoor alles wat strakker wordt. Wil je overgewicht behandelen? Dan is dit helaas niet de juiste manier.

  Welke gebieden kunnen behandeld worden?
  • Heupen
  • Buik
  • Rug
  • Love handles
  • Billen
  • Benen binnenkant -en buitenkant
  • Knieën
  • Taille
  • Maagstreek
  • Kin/Onderkin
  Hoeveel cryolipolyse behandelingen heb ik nodig?

  Het aantal behandelingen is per persoon verschillend. Het hangt af van je lichaam en je vetpercentage wat per persoon verschillend is. Daarom gaat er altijd een intake aan vooraf.

  Hoe werkt de intake?

  Voorafgaand aan de cryotherapie behandeling wordt er eerst een gratis intake ingepland. Zodra de afspraak bekend is ontvang je per mail een online intakeformulier wat weer geretourneerd moet worden. Op deze manier kan onze specialist zich goed voorbereiden op het gesprek.
  Tijdens het intakegesprek wordt de gezondheid besproken en het formulier doorgenomen. Tevens krijg je uitgebreid uitgelegd hoe de behandeling tot stand komt. Tevens wordt er gekeken naar het gebied, het aantal plaatsingen en aantal behandelingen wordt besproken. Aan de hand van deze informatie kunnen we direct de prijs doorgeven.

  Hoeveel plaatsingen heb je nodig?

  Het aantal plaatsingen is afhankelijk van de grootte van het behandelgebied. Hoe groter het gebied des te meer plaatsingen. Dit wordt bekeken en besproken tijdens de gratis intake. Hieronder geven we een indicatie hoeveel plaatsingen er nodig kunnen zijn per gebied:

  • Benen: 2-6 plaatsingen
  • Armen: 2 plaatsingen
  • Buik: 1-4 plaatsingen
  • Lovehandles: 2 plaatsingen
  • Maag: 1-2 plaatsingen
  • Taille: 2-4 plaatsingen
  • Rug: 2-4 plaatsingen
  • Kaakcontour: 2 plaatsingen
  • Kin: 1 plaatsing
  Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

  We gaan altijd uit van minimaal 3 behandelingen. Tijdens een intake wordt bekeken en besproken hoeveel behandelingen we verwachten nodig te hebben voor het gewenste resultaat. Zolang er op de te behandelen plek voelbaar vet aanwezig is, is een behandeling mogelijk.

  Hoeveel weken zitten er tussen elke behandeling?

  Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 10 tot 12 weken, om de huid en het lichaam weer rustig te laten herstellen en het effect uiteindelijk groter te laten worden.

  Hoe lang duurt de behandeling?

  De behandeling duurt 60 minuten. Tijdens de behandeling kan je gewoon iets doen wat je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld rustig liggen met je ogen dicht of je kan een boekje lezen of je kijkt even netflix op je telefoon. Het is maar net wat je zelf fijn vindt tijdens de behandeling.

  Moet ik na de behandeling ergens rekening mee houden?

  Na de behandeling kan je gewoon je dagelijkse bezigheden weer oppakken. Je mag alleen de eerste 2 uur geen warme dranken zoals koffie en thee. En de eerste 48 uur niet intensief sporten, zonnebank, in bad of sauna. Soms ervaart men roodheid, lichte bloeduitstortingen, tintelingen of een gevoelloosheid in het behandelde gebied maar dit is tijdelijk en zal volledig verdwijnen.

  Heb ik een onderhoudsbehandeling nodig?

  In principe niet mits er niets veranderd aan je levensstijl. Afhankelijk van onder andere de levensstijl wordt gemiddeld 1 onderhoudsbehandeling per jaar geadviseerd.

  Moet ik zelf ook iets doen om het resultaat te verbeteren?

  Jazeker! Thuis moet je dagelijks 1,5 tot 2 liter water drinken. Hoe meer water je drinkt des te meer vetcellen het lichaam kunnen verlaten. En 2x daags een serum aanbrengen wat de afbraak van vetcellen stimuleert.

  Heb ik onderhoudsbehandelingen nodig?

  De vetcellen die vernietigd zijn, zijn weg. Echter kunnen altijd nieuwe vetcellen ontstaan. De oorzaken hiervan kunnen zijn:

  • Vetcellen kunnen zich verplaatsen
  • Vetcellen kunnen zich vergroten/ opblazen
  • Vetcellen kunnen zich splitsen als ze te groot worden

  Met name het vergroten/ opblazen van vetcellen en het splitsen wordt veroorzaakt door de levensstijl. Afhankelijk van de levensstijl kan het nodig zijn om 1 of meerdere onderhoudsbehandelingen per jaar in te plannen.

  Wanneer is het resultaat zichtbaar?

  Bij de een is dat na 4-6 weken en bij de ander na de 1e behandeling pas. Dat is afhankelijk van de hoeveelheid water dat je drinkt, hoe goed je het serum hebt aangebracht en je levensstijl.
  De meest indrukwekkende resultaten zullen na een periode van 2 tot 4 maanden zichtbaar zijn. Het lichaam blijft echter nog 4 tot 6 maanden na de behandeling doorgaan met het afvoeren van de afgebroken vetcellen.