Microneedling

Microneedling

Frisser, egaler, gladder of minder lijntjes? Wat is jouw wens?

Wat doet Microneedling?

Bij het verouderen wordt de huid minder elastisch. Dat komt doordat de huid in de loop der jaren minder collageen en elastine produceert. De huid wordt slapper, krijgt meer rimpels en verliest volume. Om je huid weer wat jonger en frisser te krijgen, kun je microneedling overwegen. Microneedling is een niet-chirurgische behandeling waarbij de huid op zachte en gecontroleerde wijze doelgericht met minuscule naaldjes van chirurgisch staal wordt gepenetreerd. Deze behandeling veroorzaakt een soort wondhelende reactie waarbij de huid wordt aangezet tot het aanmaken van collageen en elastine om het uiterlijk van de huid te verbeteren.

Bij microneedling wordt gebruik gemaakt van zeer fijne naaldjes. Dit wordt vaak gedaan met behulp van een pen. Bij de pen staan de fijne naaldjes dicht bij elkaar, zodat deze heel precies gebruikt kan worden. Deze naaldjes vibreren op een hoog tempo in de huid. Naast de pen werken we ook met rollers welke meer naaldjes bevatten. Hierdoor worden er meer ‘kanaaltjes’ gecreëerd waardoor er meer groeifactoren aangemaakt worden. Het resultaat: meer elasticiteit en stevigheid van je huid. De bloedvaten komen bij de roller meer aan de oppervlakte te liggen waardoor er niet gewerkt hoeft te worden met verdovingscrème. De behandeling is pijnloos en zelfs ontspannen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de microneedling behandeling worden er gecontroleerde beschadigingen in de huid gemaakt, waarbij de huid aan het oppervlakte intact blijft. Binnenin ontstaat er een gecontroleerde ontstekingsreactie waardoor er een genezingsproces in de huid optreedt. Dit genezingsproces stimuleert o.a. de natuurlijke productie van collageen en elastine.

Na de behandeling kan je huid gevoelig zijn. Ook kan de huid strak aanvoelen. Je huid zal binnen 24-48 uur hersteld zijn. Na de behandeling kun je de dagelijkse gang van zaken weer oppakken.

Advies na de behandeling

Na de behandeling geeft je specialist een aangepast huidverzorgingsadvies voor thuis. Het is belangrijk om het advies van je specialist op te volgen voor het beste resultaat.

Wordt microneedling vergoed door je zorgverzekeraar?

Als de behandeling wordt ingezet ter bestrijding van acne littekens zullen sommige zorgverzekeringen een vergoeding aanbieden. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Ook verschilt het bedrag per verzekeraar, dus check dit vooral even bij je eigen verzekering.

Microneedling vanaf €99

Plan een gratis intakegesprek in!

Heb je last van huidproblemen zoals acné littekens, (pigment)vlekken, verouderde en verslapte huid, striaé, grove poriën ed., laat je dan informeren tijdens een gratis intakegesprek over de zeer innovatieve en effectieve behandelmethode voor wat betreft huidverbetering als huidverjonging. Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.