Rosacea

Rosacea

Rosacea is helaas niet te genezen, maar wel te behandelen.

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische aandoening van de huid, met name in het gezicht. De meest voorkomende symptomen zijn blijvende roodheid, bultjes, puistjes en zichtbare bloedvaatjes. Rosacea komt het meeste voor bij vrouwen boven de 30 met een lichte huidskleur.

Verloop van rosacea

Over het algemeen begint rosacea met een rode huid op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Deze roodheid komt en gaat. In sommige gevallen kan rosacea ook voorkomen op de nek, borst, hoofdhuid en/of oren. In de loop der tijd wordt de roodheid donkerder of zelf paarsig van kleur en gaat minder snel weg. Ook zijn er zichtbare bloedvaatjes (couperose) te zien. Als de rosacea niet behandeld wordt, zullen er bultjes en puistjes ontstaan. In extreme gevallen kan de neus opzwellen en er bobbelig uitzien. Een ander veel voorkomend symptoom van rosacea is geïrriteerde en bloeddoorlopen ogen.

Oorzaken van rosacea

Er is geen oorzaak bekend wat rosacea veroorzaakt. Iedereen kan in principe rosacea krijgen, maar vrouwen met een lichte huidskleur en die snel blozen hebben het grootste risico. Er zijn wel een aantal factoren die rosacea verergeren:

  • Alcohol
  • Heet eten en drinken
  • Sterk gekruid eten
  • Hormonen
  • Irriterende ingrediënten in huidverzorging
  • Stress
  • Vaatverwijdende geneesmiddelen en geneesmiddelen met corticosteroïde
  • Warm douchen
  • Zonlicht

Plan van aanpak

De mate en ernst van rosacea is per persoon verschillend. Daarom vraagt het behandelen van rosacea om maatwerk. Rosacea wordt altijd van binnenuit en buitenaf behandeld. Tijdens een intakegesprek bekijken we je huid van de binnen -en buitenkant. Aan de hand daarvan kunnen wij het gepersonaliseerde behandelplan opstellen. Samen bespreken we de behandelmethode en het gebruik van de producten en supplementen voor thuis. Voordat je de deur uitgaat is alles duidelijk en kun je al starten met de voorbereidende fase.

Wordt rosacea vergoed door je zorgverzekeraar?

Als de behandeling wordt ingezet ter bestrijding van rosacea zullen sommige zorgverzekeringen een vergoeding aanbieden. Dit is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het aanvullende pakket dat je hebt afgesloten. Ook verschilt het bedrag per verzekeraar, dus check dit vooral even bij je eigen verzekering.

Rosacea behandeling €59 – €125

Plan een gratis intakegesprek in!

Heb je last van huidproblemen zoals rosacea laat je dan informeren tijdens een gratis intakegesprek over de zeer innovatieve en effectieve behandelmethode voor wat betreft huidverbetering als huidverjonging. Wij staan altijd klaar voor een gratis intakegesprek waarbij we met je bespreken wat er verwacht kan worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets. We vinden het namelijk zeer belangrijk dat jij een juist beeld hebt van wat kan en niet kan. Maak nu een afspraak voor het intakegesprek zodat je daarna direct kunt starten met de behandelingen.