Gevoelige huid

Gevoelige huid

Heb ik een gevoelige huid of is deze gevoelig geworden?

Heb ik een gevoelige huid of is deze gevoelig geworden?

Een gevoelige huid is genetisch bepaald. Dit huidtype is dunner en gevoelig voor invloeden van buitenaf. Een gevoelige huid komt meestal voor bij een lichte huidskleur. Een gevoelige huid kan gepaard gaan met jeuk, schilfers, branderigheid en roodheid. Een gevoelig geworden huid is een huidconditie die iedereen kan krijgen, ongeacht welke huidskleur. Diverse factoren kunnen ervoor gezorgd hebben dat je huid gevoelig geworden is. Dat kan door klimaat, verkeerde huidverzorgingsproducten, onderliggende huidaandoeningen en stress of lifestyle.

5 Oorzaken

Hoewel een gevoelige huid en een gevoelig geworden huid erg van elkaar verschillen, zijn de symptomen bijna altijd hetzelfde: jeuk, roodheid, branderigheid en schilfers. Er zijn 5 oorzaken die de gevoeligheid kunnen verergeren:

  • Verkeerd productgebruik: er zijn veel huidverzorgingsproducten die kunstmatige toevoegingen hebben zoals parfum en synthetische kleurstoffen. Deze kunnen ontstekingsreacties in de huid veroorzaken waardoor je huid gevoelig geworden is.
  • Dehydratatie: een tekort aan vocht kan ervoor zorgen dat je huidbarrière uit balans raakt. Hierdoor kunnen schadelijke invloeden slechter worden tegengehouden en kan er een gevoelige huid ontstaan met jeuk en roodheid tot gevolg.
  • Lifestyle: Roken, stress en overmatige blootstelling aan UV-stralen kunnen ervoor zorgen dat er teveel vrije radicalen vrijkomen. Vrije radicalen zorgen voor een verminderde huidbarrière en vergroot de kans op irritatie.
  • Huidaandoeningen: Jeuk, roodheid en schilfers kunnen duiden op een onderliggende ontstekingsreactie als gevolg van een onderliggende huidaandoening. Denk hierbij aan eczeem en rosacea.
  • Omgevingsfactoren: Extreme kou, warmte of verwarming kan ervoor zorgen dat je huid uitdroogt en daardoor gevoeliger wordt.

Advies

Weet jij wat jouw huid nodig heeft? Het is moeilijk om met zoveel keuze aan huidverzorgingsproducten en merken, daar een goede keuze in te maken. Onze huidexperts helpen je graag bij het maken van de juiste beslissingen. Zij kunnen er voor zorgen dat je in no-time van je gevoeligheid af bent.

Intakegsprek €0,-